Geografija ir teritorijų planavimas

Sukurta: 21 sausio 2013

Scope2x

Padalinys
Chemijos ir geomokslų fakultetas

Scope2x

Krypčių grupė
Socialiniai mokslai

Scope2x

Studijų kryptis (šaka)
Visuomeninė geografija

Scope2x

Kvalifikacinis laipsnis
Socialinių mokslų magistras

Scope2x

Trukmė
2 metai

Scope2x

Studijų forma
Nuolatinės dieninės

Scope2x

Studijų programos kreditai
120

Scope2x

Metinė studijų kaina 
4 384 EUR

Studijų programa, rengianti geografijos ir teritorijų planavimo specialistus, gebančius dirbti analitinį, mokslinį darbą, turinčius teritorijų planavimo žinių ir išmanančius teisinius šios srities aspektus. Studijų metu įgysite teritorijos ir aplinkosaugos planavimo, žemėtvarkos, vandentvarkos ir miškotvarkos žinių, perprasite regioninės politikos, ekosisteminių paslaugų ir tvaraus vystymo principus, įgysite kartografinio vizualizavimo įgūdžių. Baigę šiuos mokslus būsite pasirengę identifikuoti teritorijų vystymo problemas, spręsti tvaraus vystymo klausimus, išaiškinti teritorijos vertybes ir numatyti jų išsaugojimo priemones, dirbti turizmo ir rekreacijos srityse.

 

Kodėl ši programa?

  • Tarpkryptinė studijų programa. Paraleliai studijuosite geografijos ir teritorijų planavimo dalykus.
    Perspektyvi sritis. Darnus vystymas užima vis svarbesnę vietą politinėse ir visuomeninėse diskusijose, o baigę šias studijas turėsite visas reikiamas žinias ir įgūdžius darnaus vystymosi tikslams įgyvendinti.

  • Praktikos ir teorijos balansas. Susipažinsite su įvairiomis geografijos mokslo prieigomis, įgysite praktinių, įvairioje veikloje ir kasdieniame gyvenime pritaikomų teritorijų planavimo, duomenų analizės, darbo su GIS įgūdžių.

Karjera

  • Karjera tvaraus vystymo sektoriuje. Būsite pasirengę dirbti ekspertais šioje sparčiai augančioje srityje, prie visuomenės gerovės ir tvarumo prisidėti kompleksiniais, pamatuotais, kūrybingais sprendimais.
    Darbas privačiame sektoriuje. Šis išsilavinimas leis siekti karjeros įmonėse, teikiančiose teritorijų planavimo, analitikos, projektų valdymo, turizmo ir kitas susijusias paslaugas.

  • Darbas valstybinėse, savivaldos institucijose ir nevyriausybinėse organizacijose. Galėsite siekti karjeros tvaraus vystymo, aplinkos ir visuomenės tyrimų, planavimo ir valdymo srityse.