Muzikos pedagogika

Sukurta: 18 gruodžio 2020

Scope2x

Padalinys
Šiaulių akademija

Scope2x

Krypčių grupė
Ugdymo mokslai

Scope2x

Studijų kryptis (šaka)
Edukologija

Scope2x

Kvalifikacinis laipsnis
Ugdymo mokslų magistras

Scope2x

Trukmė
2 metai

Scope2x

Studijų forma
Nuolatinės dieninės

Scope2x

Studijų programos kreditai
120

Scope2x

Metinė studijų kaina
5 266 EUR

Inovatyvios ir tarpdisciplininės muzikos pedagogikos specialistų rengimo studijos. Tapsite kompetentingais muzikos pedagogais, tyrėjais, gebančiais edukacinius procesus grįsti fundamentiniais ir taikomaisiais tyrimais, įgysite žinių apie įtraukiojo ugdymo reiškinį muzikinio ugdymo inovacijų kontekste, plėtosite muzikologines, interpretacines, meninės lyderystės, kultūros ir švietimo vadybos kompetencijas, gebėsite profesinėje veikloje naudotis skaitmeninėmis garso technologijomis, kurios ypač reikalingos šiuolaikiniam muzikos specialistui tobulinant formaliojo ir neformaliojo muzikinio ugdymo(si) procesą.

 

Kodėl ši programa?

  • Modernus požiūris į muzikinį ugdymą. Inovatyvios, tarpdisciplininiu požiūriu grįstos studijos.
    Šiuolaikiška garso studija suteikia patrauklumo studijuoti ir įgyti kompetencijų, susijusių su garso technologijomis, kurios ypač reikalingos šiuolaikiniam muzikos specialistui sėkmingai adaptuojantis besikeičiančioje darbo rinkoje.

  • Tarptautiškumas. Sudaromos sąlygos dalį studijų laiko studijuoti užsienio universitete.

  • Studijos, derančios su darbu. Sudaromos sąlygos studijų tvarkaraštį priderinti prie vykdomos profesinės veiklos.

Karjera

  • Privati muzikinio ugdymo veikla. Įgysite kompetencijų, reikalingų sėkmingai privačiai muzikinio ugdymo veiklai vykdyti.

  • Darbas ugdymo įstaigose. Galėsite dirbti muzikos pedagogu bendrojo ugdymo ir meno mokyklose, aukštosiose mokyklose, gimnazijose, ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

  • Karjera meno ugdymo organizacijose. Šis išsilavinimas leis eiti administracines pareigas įvairiose muzikos organizacijose, rengti ir įgyvendinti modernius ugdymo planus, plėtoti ugdymo procesus.

„Suprasti kas ar koks yra tavo gyvenimo pašaukimas - nėra paprasta. Daugelis žmonių ilgus metus blaškosi, ieškodami ir neatrasdami mėgstamos veiklos. Pirmoji užuomina – daryk tai , kas tau patinka. Gyvenime svarbiausia būti džiaugsmingu - t.y.suprasti kas (kokia veikla) tau teikia džiaugsmo. Daryti Tai profesionaliai su polėkiu ir „uždegti“ kitus savo idėja. Ko gero, tai – pašaukimo esmė. Nesu tikra kas pirma nutiko – aš radau pašaukimą, ar JIS mane, bet esu laiminga mokytoja."

Laura Remeikienė, VU ŠA dėstytoja, Šiaulių Rasos progimnazijos muzikos mokytoja

„Studijų metai buvo Šiauliuose buvo nuostabūs – čia buvo galimybė ir studijuoti, ir koncertuoti, ir pakeliauti. Didžiulis ačiū chorui „Studium“, dėstytojams, kurių dėka patyrėme neužmirštamų akimirkų koncertinėje veikloje. Ypač įsiminė choro gastrolės JAV, kurių metu ne tik pristatėme savo universitetą, bet ir patys įgavome naujos patirties. Manyčiau, jog reikėtų labai atkreipti dėmesį į muzikos technologijas, su kuriomis neišvengiamai susiduria kiekvienas šių dienų mokytojas ir mokiniai. Viskas sparčiai vystosi ir tobulėja, todėl šioje srityje turi būti ir atitinkamas pasirengimas."

Evaldas Vaikasas, dainininkas, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos muzikos mokytojas