Apšvietimo sistemų spektrinių parametrų optimizavimas konkretiems uždaviniams spręsti

Sukurta: 26 lapkričio 2018
Padalinys: Fizikos fakultetas
Raktažodžiai: Apšvietimo sistemos, spektriniai parametrai, optimizavimas, šviesinis našumas, mezopinis našumas, fotobiologinis poveikis, fotocheminis poveikis

Teikiamos paslaugos apima daugiaspalvių šviesos šaltinių spektrinio sąstato optimizavimą su tikslu tenkinti tam tikras iš anksto apibrėžtas sąlygas.

Pvz. galima optimizuoti kelėtos pradinių spalvų šaltinį taip kad būtų pasiektas didžiausias šviesinis arba mezopinis našumas, didžiausias ar mažiausias fotobiologinis poveikis žmogui ar fotocheminis poveikis apšviečiamam paveikslui. Paslaugos autorių išvystyta statistinė spalvų atgavos vertinimo metodika, leidžia optimizuoti šviesos šaltinio spektrinę sudėtį atsižvelgiant į spalvų blukinimo, sodrinimo ir/ar iškraipymo faktorius. Naudojamos pažangios modeliavimo ir optimizavimo metodikos bei didelė patirtis leidžia spręsti daugiadimensinius optimizavimo uždavinius per priimtiną laiko tarpą. Yra galimybė atlikti apšviečiamos scenos tyrimą vaizdinančiu fotometru ir pagal esamą spalvų gamą parinkti optimalų apšvietimo spektrinį skirstinį. 

Panaudojimo galimybės.Spektrinės sudėties, sudarytos iš ne mažiau kaip dviejų pradinių spektrinių komponentų optimizavimas konkrečiomis sąlygomis.

Kontaktai: Dr. Pranciškus Vitta, tel. +37060034126,