VU Alumni

Sukurta: 05 rugpjūčio 2008

Apie VU alumnus

Lotyniškas žodis alumnus reiškia auklėtinį, tačiau žodžio šaknis yra kilusi iš veiksmažodžio alere, kuris turi gilią prasmę ir reiškia „maitinti“, „puoselėti“. Vilniaus universitetas stengiasi palaikyti kuo glaudesnius ryšius ir sukurti atvirą atmosferą savo buvusiems auklėtiniams. Alumnų įtraukimas į universiteto gyvenimą yra vienas iš strateginių 2018-2021 m. VU projektų. Alumnai yra universiteto ambasadoriai, artimi partneriai ir vis augančios bendruomenės nariai. Šiandien skaičiuojama, kad Vilniaus universitetas turi gausiausią alumnų būrį Lietuvoje – skaičius siekia apie 200 000.

Būdami ir bendruomenės nariais, ir kartu artimais universiteto išorės partneriais, Jūs esate kviečiami:

  • dalintis savo sėkmės istorijomis ir patirtimis;
  • kaip kviestiniai lektoriai dalyvauti paskaitose ir renginiuose;
  • įsitraukti į Universiteto, fakultetų tarybų ir baigiamųjų darbų komisijų veiklą;
  • padėti atliekant fakultetų išorinio ir vidinio vertinimo, studijų kokybės tyrimus;
  • konsultuoti strateginių krypčių klausimais;
  • remti Universiteto, fakultetų renginius, tikslinius projektus ar geriausius studentus;
  • prisidėti prie investavimo į Universiteto ateitį – padaryti įnašą į Vilniaus universiteto neliečiamojo kapitalo fondą.

Prisijunkite prie VU alumnų

Registruokitės VU alumnų tinkle ir likite universiteto gyvenimo bei mokslo žinių sūkuryje – gaukite kvietimus į alumnų ir kitus renginius, kasmėnesinį naujienlaiškį su aktualia informacija, mokslo populiarinimo žurnalą „SPECTRUM“, siūlykite naujas alumnų veiklos formas ir idėjas.

Būkite aktyvus bendruomenės nariai ir nepraraskite ryšio su Alma Mater: rudenį dalyvaukite šventinėje rugsėjo 1-osios eisenoje, balandį Vilniaus universiteto gimtadienyje ir kituose tradiciniuose renginiuose, visų akademinių metų eigoje žymių absolventų paskaitose ir kituose susitikimuose.

Tapkite aktyviais VU alumnų esamų organizacijų nariais ir naujų kūrėjais!

Per 14 VU ALUMNI veiklos metų universitete susibūrė 14 alumni draugijų, stiprinančių universiteto bendruomenę. Čia dalinamasi patirtimi, profesinėmis žiniomis ir įžvalgomis, rengiamos paskaitos ir seminarai aktualiomis temomis, neformalios diskusijos, vykdomas studentų skatinimas, plečiamas kontaktų ratas, įgyvendinami bendri kultūriniai, moksliniai ir verslo projektai. Prisijunkite bei kurkite naujus alumnų klubus!

Nuo 2017 m. veikia alumnų iniciatyvinė grupė: norėdami įsijungti, kuriant bendras alumniškas tradicijas rašykite VU ryšių su alumnais koordinatorei Giedrei Biržytei, el. p. .

Sekite naujienas ir dalinkitės svarbiomis naujienomis socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „LinkedIN“!