Šiuolaikinės Azijos studijos

Sukurta: 21 sausio 2013

Scope2x

Padalinys
Filosofijos fakultetas

Scope2x

Krypčių grupė
Humanitariniai mokslai

Scope2x

Studijų kryptis (šaka)
Regiono studijos

Scope2x

Kvalifikacinis laipsnis
Humanitarinių mokslų magistras

Scope2x

Trukmė
2 metai

Scope2x

Studijų forma
Nuolatinės dieninės

Scope2x

Studijų programos kreditai
120

Scope2x

Metinė studijų kaina (2023 metai)
5 157 EUR
Šiuo metu Azijos regionas yra kaip niekad aktualus – sparčiai kylantis ekonomiškai, ryškiai matomas per įvairias kultūrines bei medijų formas ir nestokojantis socialinių ir kultūrinių skirtybių bei „karštų“ konfliktinių taškų ir iššūkių – pradedant migracija ir baigiant įvairių tapatybių (socialinių, politinių, etinių, lytinių, kultūrinių) paieškomis.

Šiuolaikinės Azijos studijos – tarpdisciplininė studijų programa, derinanti socialinių bei humanitarinių mokslų metodus ir mokanti giliau pažinti šiuolaikinės Azijos kultūras bei visuomenes. Programa skirta rengti šiuolaikinių Azijos kultūrų specialistus, demonstruojančius aukštas tarpkultūriškumo kompetencijas, gebančius efektyviai veikti globalioje daugiakultūrėje erdvėje ir spręsti joje kylančias problemas derinant kultūros, lyčių, pokolonijinių, antropologinių, vizualumo ir kitų studijų teorijas bei metodologijas. Šiuolaikinės Azijos studijų absolventai džiaugiasi išmokę mąstyti atvirai, plačiai ir kritiškai, bei geriau suprasti ne tik Azijos, bet ir savo pačių kultūrą.

Sužinokite apie šią studijų programą daugiau!

Kodėl ši programa?

  • Programoje dėsto vieni geriausių Azijos studijų specialistų Lietuvoje ir kviestiniai užsienio dėstytojai.
  • Studijų programoje yra puoselėjamos pasaulėžiūros atvirumo, kritinio mąstymo bei kultūrinės tolerancijos vertybės.
  • Programoje įgytos kompetencijos ne tik padės įsidarbinti tarptautinėse kompanijose ar projektuose, bet ir geriau suprasti šiandien itin svarbias tarpkultūrinės komunikacijos, kultūrinio kitoniškumo, populiariosios kultūros, migracijos ir tapatybės problemas.
  • Yra galimybė pusę savo studijų laiko praleisti užsienio universitetuose ir atlikti etnografinius tyrimus įvairiuose Azijos regionuose, susipažinti su kitomis kultūromis ir žmonėmis ne tik akademiškai, bet ir tiesiogiai.
  • Su darbu suderinamas tvarkaraštis (paskaitos vyksta tik vakarais);
  • Yra galimybė nemokamai mokytis pasirinkto Azijos regiono kalbą (papildomu laiku).

Karjera

  • Diplomatinėse atstovybėse;
  • verslo, turizmo ir kultūros įstaigose;
  • vyriausybinėse ir nevyriausybinėse organizacijose;
  • žiniasklaidoje;
  • švietimo sektoriuje;
  • moksliniuose ir taikomuosiuose projektuose;
  • viešųjų ryšių ir komunikacijos srityse.

 

Kestutis Vingilis„Šiuolaikinės Azijos studijos mane nustebino temų įvairiapusiškumu – nuo migracijos teisės iki žydų misticizmo. Studijos buvo įdomios ir skatino mąstyti visai kitaip, negu buvau įpratusi, o dėstytojai ir kursiokai iš naujo priminė, kas yra nedidelė, bet tvirta bendruomenė. Dirbau tarptautinėje kompanijoje, gyvenau Turkijoje, Indijoje ir Singapūre, dalyvavau projektuose skirtingose Pietryčių Azijos šalyse. Bendraudama su kolegomis japonais, bangladešiečiais, filipiniečiais dažnai prisimindavau tarpkultūrinės komunikacijos kurso žinias. Galimybė praleisti pusmetį Heidelbergo universitete pagal Erasmus mainų programą tik patvirtino mano įspūdį – Šiuolaikinės Azijos studijų programa buvo puikus pasirinkimas."

Rūta Žukaitytė, projektų vadovė tarptautinėje telekomunikacijų kompanijoje

Kestutis Vingilis„Šiuolaikinės Azijos studijos man buvo lyg viena iš didžiausių gyvenimo dovanų. Azija visada ir visur buvo šalia, o studijos tik pagilino suvokimą apie šį dinamišką ir šiandien itin svarbų regioną bei paskatino toliau mokytis kinų kalbos, suteikė galimybę su geriausiais Vilniaus universiteto dėstytojais dalyvauti diskusijose, kartu vykdyti mokslinius tyrimus. Studijuodama pasinaudojau suteikta galimybe magistrantams nuvykti į Kiniją, kur sutikau įdomių žmonių ir susipažinau su dviejų provincijų kultūros ypatumais. Šiuolaikinės Azijos studijos – geriausias pasirinkimas, nes čia įgytos žinios yra ypač naudingos ir pritaikomos praktikoje šiandieninių aktualijų kontekste."

Margarita Žukauskaitė-Jucaitienė, VU Konfucijaus instituto projektų koordinatorė

Kestutis Vingilis„Šiuolaikinės Azijos studijos – programa suteikianti būtiniausius instrumentus tyrinėti kultūras ir regionus. Studentai susipažįsta su įvairiomis metodologinėmis prieigomis, yra skatinami mąstyti kritiškai ir plėsti savo pasaulėžiūrą. Mano patirtį praturtino dalinės studijos Libane, kurių dėka galėjau patobulinti arabų kalbos žinias, atlikti etnografinį tyrimą ir artimiau susipažinti su kita kultūra tiek iš akademinės, tiek ir iš gyvenimiškos perspektyvos. Šiuolaikinės Azijos studijos yra puiki proga geriau suprasti mus supantį pasaulį ir turėti tvirtą atspirties tašką tolimesniems moksliniams projektams."

Marija Rakickaja, „Cognizant Technology Solutions Lithuania“ švedų kalbos mokytoja

Kestutis Vingilis„Šiuolaikinės Azijos studijos – tai neįprastų temų, dekonstrukcijos ir asmenybių vieta, kur yra ugdomos nepakeičiamos kritinio mąstymo kompetencijos. Turėjau galimybę tyrimais prisiliesti prie sudėtingų ir asmeniškai įdomių temų. Nors studijų programos pavadinimas suteikia savotiškos mistikos aureolę, tačiau jų dėka asmuo yra skatinamas smalsiai ieškoti dar neišmintų, hermeneutiškų kelių."

Kęstutis Vingilis, Organizacijų vystymo partneris