• Aprašymas

    29th International Conference „Information Society and University Studies“ IVUS2024 is the continuation of the annual conference series organized in succession by three universities: Vilnius University Kaunas Faculty, Vytautas Magnus University and Kaunas University of Technology. The event was started in 1995. In 2017, the conference became an international event. For the reason of a long history of this conference, we left conference acronym according to it’s Lithuanian title "Informacinė visuomenė ir universitetinės studijos" – IVUS.

    And since 2017, it is a joint event that brings together our colleagues and organising partners Silesian University of Technology, Gliwice, Poland.

    These conferences are aimed at Master & PhD students together with their supervisors as well as at young scientists, researchers, practitioners of the field to share ideas, present research results and provide new scientific opportunities.

    Organizuoja Kauno fakultetas
    Kontaktai Doc. Dr. Ilona Veitaitė, tel. +370 37 422566
    Pradžia 2024-05-17
    Pabaiga 2024-05-17
    Tipas Konferencija
    Papildoma informacja Daugiau informacijos
  • Aprašymas Konferenciją kasmet nuo 1995-ųjų metų organizuoja Vilniaus universiteto Kauno fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas ir Kauno technologijos universitetas. Nuo 2017-ųjų, prie organizatorių prisidėjo ir Silezijos technologijos universitetas (Lenkija). Šios konferencijos tikslas sudaryti galimybę magistrantūros ir doktorantūros studentams, jauniesiems mokslo tyrėjams bei jų vadovams pristatyti savo tyrimus ir keistis mokslo naujienomis informatikos bei informatikos inžinerijos studijų kryptyse.
    Organizuoja Kauno fakultetas
    Vieta Kauno fakultetas (Muitinės g. 14, Kaune)
    Kontaktai Doc. dr. Ilona Veitaitė
    Pradžia 2024-05-17 10:00
    Pabaiga 2024-05-17 17:00
    Tipas Konferencija
    Papildoma informacja 29-toji Tarptautinė konferencija „Informacinė visuomenė ir universitetinės studijos“ (IVUS2024)
  • Aprašymas

    GRETA PASKOČIUMAITĖ gins disertaciją „Lietuvos partizaninio karo pasakojimas: trijų kartų tyrimas” etnologijos mokslo krypties daktaro laipsniui gauti.

    Disertacija rengta 2019–2023 metais Lietuvių literatūros ir tautosakos institute.

    Mokslinis vadovas – prof. dr. Vykintas Vaitkevičius (Klaipėdos universitetas, humanitariniai mokslai, etnologija – H 006).

    Disertacijos gynimo tarybos sudėtis:

    dr. Lina Būgienė – tarybos pirmininkė (Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, humanitariniai mokslai, etnologija – H 006);

    dr. Darius Juodis (Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, humanitariniai mokslai, istorija ir archeologija – H 005);

    dr. Sigita Kraniauskienė (Klaipėdos universitetas, socialiniai mokslai, sociologija – S 005);

    prof. dr. Ainė Ramonaitė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, politikos mokslai – S 002);

    dr. Giedrė Šmitienė (Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, humanitariniai mokslai, etnologija – H 006).

    Disertaciją galima peržiūrėti Vilniaus universiteto, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bibliotekose ir VU svetainėje adresu: https://www.vu.lt/naujienos/ivykiu-kalendorius

    Organizuoja Doktorantūros ir podoktorantūros skyrius
    Vieta Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Centrinių rūmų 1 aukšto posėdžių salėje (Antakalnio g. 6, Vilnius)
    Kontaktai Vida Dubonienė, tel. (85) 2 687095
    Pradžia 2024-05-17 14:00
    Pabaiga 2024-05-17
    Tipas Disertacijos gynimas
  • Aprašymas

    Vilniaus universiteto Dainų ir šokių ansamblis š. m. gegužės 17 d. 20 val. Vilniaus universiteto Teatro salėje kviečia į pavasarinį koncertą „S o d n a s“.


    S O D N A S

    Mūsų protėvių pasodintas, rūpestingai užaugintas, prižiūrėtas, nuo piktų dvasių ir negandų apsaugotas, perduotas mums... Čia darbštumo, kantrybės, meilės ir atokvėpio vieta. Jame ramu ir miela, o jo žiedai, tartum žmogaus pasakojimai. Kai sodne nurimsti, aplanko pasaulio ir laiko pajauta. Jauno žmogaus žiedai ir vaisiai atranda ryšį su protėvių šaknimis.

    Kviečiame visus užeiti į mūsų SODNĄ – jame skambės kompozitorių Vidmanto Bartulio, Jurgio Juozapaičio, Giedriaus Svilainio, Vaclovo Augustino, Gintauto Venislovo, Donato Zakaro, Romualdo Gražinio, Ryto Svilainio kūriniai, choro vadovės Dovilės Mačiukaitės-Krasauskienės, choristės Viktorijos Vansevičiūtės liaudies dainų aranžuotės, matysime Tamaros Kalibataitės, Alfredo Kondratavičiaus, Aušros Krasauskaitės, Editos Stundytės, vadovo Alberto Švelgino  choreografijas.

    Meno vadovas Eugenijus Čiplys

    Choro vadovė Dovilė Mačiukaitė-Krasauskienė

    Orkestro vadovė Virginija Alenskienė

    Šokėjų vadovai Indrė Jakubėnaitė-Alaburdienė ir Albertas Švelginas

    Koncertmeisterė Nelė Celiešienė

    Bilietus platina: KAKAVA.LT 

    BILIETAI VIETOJE NEPARDUODAMI!

    Durys atsidaro: 19:30

     

    Organizuoja Kultūros centras
    Vieta VU Teatro salė, Universiteto g. 3
    Kontaktai Irina Bukina
    Pradžia 2024-05-17 20:00
    Pabaiga 2024-05-17 21:00
    Tipas Koncertas
    Papildoma informacja Bilietai
  • Aprašymas

    Lietuvos nacionalinis dailės muziejus ir Vilniaus universiteto Istorijos fakultetas kviečia siūlyti pranešimus tarptautinei mokslinei konferencijai „Pranciškus Smuglevičius ir Apšvietos epocha Abiejų Tautų Respublikoje bei Europoje“, kuri vyks Vilniaus paveikslų galerijoje 2024 m. gegužės 16–17 d.

    Konferencijos tikslas – naujausių tyrimų rezultatų ir įžvalgų pristatymui suburti mokslininkus, tyrinėjančius Pranciškų Smuglevičių kaip Apšvietos kultūros atstovą, jo kūrybą, biografiją, plataus spektro veiklą, taip pat Šviečiamojo amžiaus procesus ir reiškinius Abiejų Tautų Respublikoje bei Europoje, sukūrusius sąlygas formuotis intelektualioms ir įvairiapusiškoms asmenybėms, bei sudaryti galimybę plačiai tarptautinei diskusijai.

    Konferencijoje kviečiame dalyvauti dailės istorikus, istorikus, kultūrologus, muziejininkus, paveldosaugininkus ir kitų sričių tyrėjus.

    Projektą finansuoja Lietuvos mokslo taryba

    Organizuoja Istorijos fakultetas
    Kontaktai Prof. dr. Irena Vaišvilaitė, tel. +370 614 74265
    Pradžia 2024-05-16
    Pabaiga 2024-05-17
    Tipas Konferencija
    Papildoma informacja Daugiau informacijos
  • Aprašymas Mokslo grupė „Kalbos, literatūros, kultūros ir istorijos tyrimai: regioninis aspektas“ 2024 m. gegužės 16–17 dienomis rengia tarptautinę tarpdalykinę mokslinę konferenciją Regionas: istorija, kultūra, kalba.Konferencijoje kviečiame dalyvauti įvairių sričių mokslininkus ir aptarti tiriamąjį objektą skirtingais aspektais. Siūloma konferencijos pranešimų tematika: Regiono tyrimų metodologijos ir metodai. Regionai istorijos tyrimuose. Kultūrinė ir komunikacinė atmintis regione. Regioninė politika ir valdymas. Regionai etnologijos, antropologijos ir kultūros tyrimuose. Regioninė tapatybė, mentalitetas, savimonė. Etnografinis regionų savitumas. Lingvistinė regiono samprata, teritoriniai ir socialiniai dialektai, kalbos ypatumai. Regioninė literatūra ir regioninis kūrėjas, regionai ir regionalumas literatūroje. Tradicinio ir šiuolaikinio taikomojo ir vaizduojamojo meno raiška regionuose. Dizaino sektoriaus plėtros galimybės regionuose. Regionai neformalaus meninio ugdymo kontekste. Muzikinio folkloro specifika regionuose. Profesionaliosios muzikos kūrimo, sklaidos ir percepcijos ypatumai regionuose.Konferencijos kalbos: lietuvių, anglų.Konferencija vyks Šiaulių akademijoje (Vytauto g. 84, Šiauliai) ir per Microsoft Teams.
    Organizuoja Šiaulių akademija
    Vieta Konferencija vyks Šiaulių akademijoje (Vytauto g. 84, Šiauliai) ir per Microsoft Teams.
    Kontaktai Doc. dr. Regina Kvašytė
    Pradžia 2024-05-16 08:00
    Pabaiga 2024-05-17 16:00
    Tipas Konferencija
    Papildoma informacja Daugiau informacijos ir registracijos anketą rasite čia.
  • Aprašymas

    Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) dvidešimtmečio proga Vilniaus universitete (VU) atidaroma nuotraukų paroda „Europos įkvėpti“, kuri atskleidžia unikalias įžvalgas į modernios Europos identitetą, gyvenimo būdą, vertybes, viltis ir svajones iš studentų perspektyvos. Parodoje – 11 darbų iš kiekvienos 2004-aisiais į Europą įstojusių šalių bei Ukrainos. Kviečiame apsilankyti!


    Prieš 20 metų 8 šalys iš Rytų ir Centrinės Europos kartu su Malta ir Kipru prisijungė prie Europos Sąjungos (ES). Tada tai buvo laisvės ir naujų galimybių svajonė, na o šiandien tai jau yra realybė. Net jeigu skirtingose ES šalyse ir žengiame savo unikaliais keliais, mes vis tiek vadovaujamės vieningomis europietiškomis vertybėmis. Mes galime pasirinkti laikytis tradicijų arba siekti naujų horizontų. Mes turime pasirinkimą. Turime laisvę rinktis.

    Paroda „Europos įkvėpti“ bus eksponuojama gegužės 2-26 dienomis VU Centrinių rūmų Rektorato koridoriaus galerijoje, Universiteto g. 3.

    Projektą finansuoja Europos Sąjunga

    Organizuoja Kultūros centras
    Vieta VU Centriniai rūmai, Rektorato koridoriaus galerija
    Kontaktai Irina Bukina
    Pradžia 2024-05-14
    Pabaiga 2024-05-26 23:00
    Tipas Paroda
    Papildoma informacja Renginio informacija
  • Aprašymas Paroda „Baltų kalbų tyrėjas, pedagogas, ilgametis Filologijos fakulteto prodekanas ir dekanas. Jonas Zemvaldas Balkevičius (1923–2000)“ veikia VU bibliotekos Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII (Universiteto g. 3, III a.)
    Organizuoja Baltistikos katedra
    Vieta VU Bibliotekos Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII (Universiteto g. 3, III a.)
    Kontaktai Kontaktai nenurodyti
    Pradžia 2024-04-22
    Pabaiga 2024-06-03
    Tipas Paroda
  • Aprašymas „Pokyčiai gyvenime – neišvengiami. Skiriasi tik tai, kaip į juos reaguojama. Galima bandyti pokyčius sustabdyti, pakeisti, pasibjaurėti ar net paneigti jų egzistavimą, tačiau galima – ir pasidžiaugti, pasigrožėti. Neigiami pokyčiai turi savo žavesį. Ieškoti reikia ne deguto meduje, o medaus degute. Grožį, gyvenimo spalvingumą galima aptikti pačiose netikėčiausiose vietose – senuose garažuose, neišplautuose induose, gamtos detalėse, medžiagų raštuose ir t. t. Tad ši paroda skatina dažniau pasimėgauti pokyčiais“, – teigia parodos autorė.
    Organizuoja Medicinos fakultetas
    Vieta M. K. Čiurlionio 21, pirmo aukšto koridorius
    Kontaktai Irma Kušeliauskaitė
    Pradžia 2024-01-15
    Pabaiga 2024-06-30
    Tipas Paroda
    Papildoma informacja https://bit.ly/3RXqDpj