2015 m. balandžio 21 d. Senato posėdyje

Sukurta: 27 balandžio 2015

2015 metų balandžio 21 dieną Senato posėdžių salėje įvyko ketvirtas šiais metais Vilniaus universiteto Senato posėdis.

 

Posėdžio pradžioje kasmetinį pranešimą perskaitė Studentų atstovybės prezidentas Andrius Uždanavičius. Šįsyk pranešime dėmesys atkreiptas į socialinę dimensiją. Trumpai apibrėžęs su kokiomis šios srities problemomis susiduriama, pranešėjas įvardino ir Vilniaus universiteto gerosios praktikos pavyzdžių: tai socialinės ir tikslinės stipendijos, geros studentų apgyendinimo galimybės, iniciatyva "Studentai-studentams". Pranešėjas pabrėžė, kad Vilniaus universitetas, kaip prestižinis universitetas, turi jausti atsakomybę už atskirų socialinių grupių įtraukimą į aukštąjį mokslą.

Didžiausias dėmesys posėdžio metu skirtas su studijomis susijusiems klausimams. Senatas patvirtino 5 naujas studijų programas. Tarp jų išskirtina jungtinė studijų programa "Muzikos terapija", kurią Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas vykdys kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Be jos Senatas dar patvirtino gretutinių studijų programą "Ispanų kalba ir kultūra" (Filologijos fakultetas), Kauno humanitarinio fakulteto pirmosios pakopos studijų programas "Verslo valdymas" bei "Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos" ir Ekonomikos fakulteto magistrantūros studijų programą "Rinkodaros analitika". Taip pat pakeistas Komunikacijos fakulteto vykdomos "Žurnalistikos" magistrantūros studijų programos pavadinimas - atsižvelgiant į pagal ekspertų rekomendacijas pakoreguotą programos turinį, ji nuo šiol vadinsis "Žurnalistika ir medijų edukacija".

Senatas taip pat priėmė sprendimą suteikti Vilniaus universiteto vadovėlio statusą dviems naujiems leidiniams - Filologijos fakulteto doc. Dianos Šileikaitės-Kaishauri mokymo priemonei "Einfuhrung in die Phonetik und Phonologie des Deutschen, Basiswissen, Aufgaben und Literaturhinweise" (Vokiečių kalbos fonetikos ir fonologijos įvadas. Dalyko pagrindai, užduotys ir nuorodos į literatūrą) bei Matematikos ir informatikos fakulteto prof. Vilijando Bagdonavičiaus ir doc. Juliaus Jono Kruopio vadovėliui "Matematinė statistika".

Su visais Senato posėdyje priimtais nutarimais galite susipažinti Vilniaus universiteto interneto tinklalapio "Senato sprendimų" skiltyje.

Kitas Senato posėdis numatytas gegužės 26 dieną.